Hvad Laver En Datalog? - Jeg Har Spurgt En Datalog!

Skrevet d. 23. June 2020
Christina Morillo, Pexels.com

i denne artikel skal du lære om hvad en datalog laver. Du sidder måske og overvejer om du skal tage uddannelsen, som Datalog. 

For at få det bedste svar, har jeg spurgt min kollega, som er uddannet datalog omkring, hvad han har lavet i sit arbejdsliv.

Hvad laver en Datalog?

En datalogi-uddannelse er en uddannelse i data og behandling af data. Dette handler især om programmering og analysering af problem-stillinger, som f.eks kan løses via it og matematik.

Men, hvad laver de så, når de er færdig-uddannet?

Her kommer det sjove!

Dataloger kan faktisk blive mange mange forskellige ting. - imodsætning til uddannelsen som f.eks sygeplejerske eller murer. Så uddanner du dig meget mere bredt.

Der er et hav af dataloger, der arbejder som programmører, nogle mere fokuserede på software siden, nogle på web eller mere over i noget hardware.

Du finder endda uddannede dataloger, der arbejder i salg & marketing - fordi marketing i dag, er baseret på tal og analyser af data, kan en datalog være meget værd her.

Læreren om tal, og analyser af data kan bruges i finans (økonomi), landbrug, marketing, indkøb, salg og meget mere. 

Min konklusion er:

Hvis du er i stand til at gennemføre en datalog-uddannelse, så får du et grundlag for et hav af job-muligheder, og retningen du tager gennem livet, handler måske lidt mere om hvad du egentlig vil. Det er ikke sikkert du vil arbejde som programmør hele livet, men så frygt ej, fordi det behøver du ikke. - imodsætning til mange andre fag, er du overhovedet ikke låst fast.

Pt. er der så meget mangel på datalog-uddannede, at du burde være ret sikker på et job hvis du er i stand til at gennemføre udannelsen.

Indrøm det bare, du troede til først, at Ruby on Rails var et TV-show for de mindste børn! Det er det dog langt fra. Ruby on Rails hører nemlig til i IT-verdene…
Læs mere
I denne artikel kommer vi ind på hvordan man laver et linjeskift i HTML.Det er faktisk ikke helt så svært, men der er 2 måder at gøre det på.I gamle dage, før&n…
Læs mere
I denne her korte lille skriv, vil du høre lidt om hvad VUE eller "Vue.js" er. Jeg, som skriver dette indlæg er ikke selv Vue-udvikler, men jeg har udvikle…
Læs mere
Datamatiker uddannelse tager 2½ år og kan tages i mange institutioner landet over. Men du undrer dig måske lidt over hvad en datamatiker egentlig er, og om det…
Læs mere
Er du interesseret i at blive bedre til at kode og lave hjemmesider? Så er det en stor fordel at vide, hvad CSS er. CSS gør det nemlig let at ændre et helt layo…
Læs mere