6 råd til dig, der skal købe en bærbar

6 råd til dig, der skal købe en bærbar

Tools Reklame
Billede: Canva
Skrevet af: Redaktionen

Julen står for døren, og det samme gør diverse studiestart, derfor vil mange formentlig begynde at kigge sig om efter en ny bærbar pc. I den anledning har vi lavet en liste over 7 gode råd, der klæder dig godt på til at købe en ny bærbar pc.

1. Hvad skal den bruges til?

Det første man skal spørge sig selv om, inden man køber en ny bærbar pc, er hvad computeren i det hele taget skal bruges til? Er du en hardcore gamer, så bør du selvfølgelig kigge efter en såkaldt “gamer-bærbar”.

Skal du have den med på farten og til et studie, så må den oven i købet hverken være for stor eller lille. Gamer du ikke, men derimod kun bruger din computer til at skrive på, surfe på nettet og streame diverse ting, så kan du formentlig slippe med en noget billigere model, sammenlignet med, hvis du skal spille spil.

2. Hav styr på specifikationerne

Det kan være ualmindeligt svært at justere på en bærbars processor, grafikkort, hukommelse og harddisk. Derfor skal du sørge for at vælge en computer, der har de specifikationer, du har brug for, i første omgang.

Køb eksempelvis aldrig en bærbar, der har mindre end 256 GB harddisk.

3. Nem at flytte eller nem at have med på farten?

En ting er, at computeren er bærbar, men er den nem at have med på farten? Der er altså stor forskel på at kunne klappe den sammen og bære den fra A til B i de hjemlige omgivelser, til at transportere den i tasken hele dagen.

4. Overvej skærmen

Overvej gerne grundigt, hvor finkornet en skærm, du har brug for. Igen handler det meget om behov. De fleste vil være ganske tilfredse med en Full-HD skærm, imens andre vil op på 3- eller 4K. Selvom det sidste ganske vist er bedre, så er det også meget dyrt. Overvej derfor, om du egentlig har behov for det.

5. Tænk på tastaturet

Man må ikke glemme at vurdere, hvordan kvaliteten af tasteturet og touchpadden er. Skal computeren eksempelvis bruges til studie, hvor der skal skrives meget og længe, så vil du sætte stor pris på, at tastaturet er af en ordentlig kvalitet.

6. Tænk på lyden

Mange bruger også deres bærbar til at streame film og serier på, høre musik og spille spil. Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at lyden også er i orden, hvilket producenterne også har opdaget. Derfor kan du få bærbare computere med god lyd, hvis man ønsker det.

Tak til Mondo Kaos
Vi takker og bukker for Mondo Kaos, der har realiseret denne artikel igennem deres støtte. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet finde fantastiske skjortekjoler.

Relateret indhold