Hvad Er Business Intelligence? Skab Overblik Over Store Datamængder

Skrevet d. 10. April 2019
Canva

Har du opdaget, at flere og flere søger efter medarbejdere med BI-kompetencer, men ved du ikke helt hvad det er? Data er formaliseret oplysninger, som kan behandles ved hjælp af informationsteknologi(IT). En måde at få styr på sine data i et virksomhedsmæssigt perspektiv er med Business Intelligence.

Hvad er business intelligence? Business intelligence er en metode, hvorpå man danner et overblik over datamængder, så de bliver mere anvendelige. Ved hjælp af softwareløsninger, som indsamler data om fx produktion, kunder, økonomi etc. kan du øge din forretningsmæssige indsigt og optimere din virksomhedsstrategi.

Dette var en meget kort gennemgang af, hvad Business intelligence(BI) er. Vil du vide lidt mere om det, hvis enten din virksomhed kunne få fordele af metoden, eller hvis du går med en drøm om at blive BI konsulent, så læs med her.

Sådan virker Business Intelligence

Formålet med BI er, at servicen kan transformere alle de vigtige datamængder til mere overskuelige statistikker og rapporter, som kan hjælpe beslutningstagerne med at vælge de rigtige strategier til optimering af virksomheden.

Business Intelligence dækker over et stort begreb om at indsamle data, og dette bliver ofte gjort i et data warehouse. Et data warehouse er et system, som trækker data fra mange forskellige kilder både interne såvel som eksterne.

- Er dette et nødvendigt onde?

Det er ikke alle, som er lige vilde med at prøve noget nyt. Det er især et problem når det kommer til den teknologiske verden, som har udviklet sig så utrolig hurtig.

Ligesom oprydning tit er et nødvendigt onde for, at din forretning ser ud som den skal, er Business Intelligence en måde at rydde op i alt din data på.

Nogen ved måske, hvor hurtigt rodet der bliver på ens skrivebord på computeren. Forestil dig så, at en virksomhed med +50 ansatte alle sider og arbejder 8 timer på deres computere hver dag.

De arbejder måske i gennemsnit i tre forskellige programmer, hvor de generere en masse intern data, hvor de også skal bruge lang tid på at søge eller undersøge eksterne datamængder.

Det flyder med både brugbart og ubrugelig data gennem diverse it-systemer og medarbejdere, som kan være utrolig svær at navigere i samt at rydde op i.

At være en IT-haj er nu og i fremtiden bare en utrolig vigtig kompetence at besidde, og ligesom alt andet, er det noget man kan træne sig til at blive.

Mange videregående uddannelser tilbyder derfor Business Intelligence som et fag, og det bliver mere og mere efterspurgt som kompetence i de forskellige virksomheder.

IT-værktøjer og softwareløsninger

Det er også svært at forstå, hvordan nogle it-løsninger fungerer. BI er en måde hvorpå du laver noget simpelt og overskueligt for slutbrugeren, men det kan være en utrolig langsommelig process, hvis der er store datamængder som skal bearbejdes.

Eftersom at flere og flere får øjnene op for BI, er der selvfølgelig en masse store it-giganter som har udviklet værktøjer til, hvordan du arbejder med Business Intelligence. Mange virksomheder vil gerne have præsenteret deres data i overskuelige grafer og statistikker, som de også selv kan anvende.

Derfor er excel stadig et af de mest anvendte værktøjer, men for dem der sidder og arbejder med BI til dagligt, er der lavet en masse værktøjer fra virksomheder som Microsoft, Oracle, IBM, Tableau etc.

Dette er en af de former for informationsteknologi, som virkelig trender i forretningslivet. Jeg håber derfor, at du kunne bruge denne artikel til at få en forståelse af, hvad nogle af disse begreber vil sige.

Tak til avXperten

Der skal lyde et stort tak til avXperten, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. De er en af Danmarks største forhandlere af av-udstyr. Her kan du blandt andet få en HDMI-splitter, som gør det muligt at fordele et HDMI-signal ud på flere skærme på samme tid.

Silverlight er udviklet af Microsoft. Det er et udviklingsværktøj til professionelle brugere af IT og kan bruges til at udvikle websider og programmer til bland…
Læs mere
Når man er en ny bruger af Wordpress, kan begreber som widgets og plugin virke som en by i Rusland. Det behøver dog langt fra at være sådan. Plugins er nemlig t…
Læs mere
Vi har netop færdiggjort og udgivet vores artikel, der giver seks gode og konkrete råd til dig, der skal købe en bærbar. I den sammenhæng tænkte vi, hvorfor sto…
Læs mere
Julen står for døren, og det samme gør diverse studiestart, derfor vil mange formentlig begynde at kigge sig om efter en ny bærbar pc. I den anledning har vi la…
Læs mere
Leder du efter nogle gode web-apps, der oven i købet er gratis? Så læs med her! Med disse fede apps, kan du ordne både kontorarbejde, billedbehandling, produkti…
Læs mere
Et SSL-certifikat er afgørende for, hvorvidt din hjemmeside er sikker at besøge eller ej. Sikkerhed er et af flere argumenter for at få et SSL-certifikat. Få de…
Læs mere
I vores foregående artikel skrev vi om, hvad Business Intelligence er, og hvordan denne it-løsning fungerer ude i forretningslivet. Det har fået os til at under…
Læs mere