4 tips til at spotte en fup-hjemmeside

4 tips til at spotte en fup-hjemmeside

E-handel Reklame
Skrevet af: Redaktionen

I løbet af de seneste 5 år er mængden og værdien af e-handel steget voldsomt. Dette gør, at det er blevet tilsvarende attraktivt for svindlere at svindle på nettet. Der er altså masser af penge og muligheder for de moderne tyve, der tjener deres penge ved hjælp af såkaldte fup-hjemmesider.

Her er fire ting, du skal kigge efter, hvis du vil være sikker på, at du ikke bliver snydt.

SSL-certifikat

Det såkaldte SSL-certifikat er en rigtig god indikation på, hvorvidt en side er troværdig eller ej. Langt de fleste reelle virksomheder, der sælger varer via nettet, benytter en sikker SSL-forbindelse.

SSL-forbindelsen er til for at beskytte dine personlige informationer. Du kan heldigvis nemt og problemfrit se, om siden er udstyret med din sikre forbindelse.

Du skal blot kigge til venstre for URL’en. Hvis der er et hængelås, er forbindelsen sikker. Hvis ikke, så skal du være på vagt! Du kan også spotte om siden er SSL-certificeret eller ej, ved at se om URL’en starter med HTTP eller HTTPS. HTTPS betyder, at forbindelsen er sikker.

Tjek prisen

Svindlere over nettet er med tiden blevet enormt kloge og dygtige. Dette betyder, at de ikke længere udelukkende vil lokke dig med urealistisk store prisreduktioner. Du skal altså være opmærksom på både store og mere realistiske prisreduktioner.

De fleste svindlere har nemlig for længst fundet ud af, at “rabatter” på cirka 25 procent er langt mere troværdigt, sammenlignet med “rabatter” på eksempelvis 70 procent.

For at se om prisen er realistisk, bør du sammenligne deres priser med konkurrerende virksomheder. Sammenlign gerne med sider, du allerede har kendskab til, og som du ved er troværdige.

Sidens helhedsindtryk

Som nævnt tidligere, er svindlerne i dag blevet enormt dygtige. Dette har blandt andet medført, at det kan være svært at skelne mellem en reel side og en fup-side. Du kan ofte stadig se forskel, hvis du går siden efter i detaljerne.

Du kan blandt andet undersøge hjemmesidens “om-os”,- “FAQ”- og “Kontakt os” side. Mange svindlere vil ofte ikke ligge videre meget arbejde i disse sider. Hvis disse sider er ekstremt dårligt udført, eller slet ikke eksisterer, så skal du være ekstra meget på vagt.

Er de derimod grundigt og troværdigt udført, så er det et godt tegn.

Trustpilot og Google-anmeldelser

Den sidste ting, du kan kigge efter, er anmeldelser på Trustpilot og Google-anmeldelser. Hvis virksomhederne slet ikke er oprettet disse steder, eller er fyldt med dårlige anmeldelser, hvor nogle måske endda advarer imod at handle der, så skal du selvfølgelig ikke gøre det.

Er der derimod masser af positive anmeldelser, så er der højst sandsynlig tale om en reel side, hvor du trygt kan handle.

Tak Til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring tilbyder blandt andet erhvervsrengøring i Esbjerg.

Relateret indhold