Er WordPress gratis?

Er WordPress gratis?

Hjemmesider Reklame
Billede: Pixabay
Skrevet af: Redaktionen

Det er muligt at få en gratis hjemmeside, som benytter sig af wordpress softwaren, men der er mange muligheder, når der skal sættes en pris på WordPress.

Omkring 34% af alt den software, der bliver brugt på internettet er udviklet med WordPress.

Er WordPress gratis? WordPress er en open source software. Det er muligt at downloade denne gratis, og det er også muligt at få en gratis hjemmeside, men der er flere forhindringer. Inde på wordpress.com, kan man eksempelvis starte med en gratis løsning, hvorefter man kan vælge betalingsmuligheder.

I skrivende stund er der fire betalingsmuligheder på wordpress.com, som ser således ud, hvis du vil betale årligt:

  • Personal = 31 DKK i måneden
  • Premium = 52 DKK i måneden
  • Business = 169 DKK i måneden
  • eCommerce = 304 DKK i måneden

Hvis du vælger den gratis løsning, kan du få nogle af mulighederne som wordpress-softwaren tilbyder. Derudover kan du få et domæne, som eksempelvis kan være dinhjemmeside.wordpress.com.

Det vil fremgå på din hjemmeside, at den er lavet fra wordpress.com med link indtil denne side, og den vil være med begrænset muligheder, men det er stadig en god løsning, hvis man skal lære at lave sin første egen og gratis hjemmeside.

Download WordPress software gratis

Du kan downloade WordPress gratis på wordpress.org, men du skal stadig bruge et sted at hoste din hjemmeside, hvis du ikke selv kan dette.

De fleste benytter sig af et webhotel, hvor du kan finde et ledigt domæne samt en software, hvor du kan lave en pakkeløsning.

1-Click installation af WordPress på webhotel

WordPress er et Content Management System(CMS), hvor du kan installere denne mulighed på flere webhoteller. Her er dog også andre muligheder som eksempelvis: Magento, Joomla, Prestashop og osCommerce.

Eksempler på webhoteller

  • Unoeuro
  • One
  • Scannet
  • Dandomain
  • Webdomain
  • Clichehosting

Der findes også mange andre sider, som kan hjælpe dig med et webhotel, samt finde dit domæne. Du kan læse mere om, hvordan du får et domæne og hvad det koster på DK-Hostmaster, og så er der forskellige pakkeløsninger til forskellige priser på diverse webhoteller, alt efter, hvad du skal bruge.

Mere om WordPress

Vi har skrevet mange flere artikler om WordPress. Se eventuelt om nogle af disse kunne have din interesse:

Konklusionen på, om WordPress er gratis er et ja, meeeeen…..

De bedste ting i livet er som regel gratis, men når det kommer til WordPress, får du hurtigt mere for pengene, hvis du bruger lidt penge. Det betyder dog ikke, at det er dyrt, og man kan få en masse fede muligheder for forholdsvis billige penge.

Ofte kan det godt betale sig at investere i et tema der koster lidt penge, fremfor at vælge et gratis tema, men du kan altid starte gratis, og så finde ud af, hvad der passer bedst til dit behov.

Tak til Bevco

Afslutningsvis vil vi gerne sende et kæmpe tak til Bevco, som via støtte har gjort denne artikel mulig. Bevco er en webshop som forhandler drikkevarer til private og virksomheder. De har et kæmpe sortiment af spiritus, vand, mixer, barudstyr og andet tilbehør. Læs mere om dette på https://www.bevco.dk/ 

Relateret indhold