Ulemper ved Wordpress

Ulemper ved Wordpress

Hjemmesider Reklame
Skrevet af: Redaktionen

Selvom Wordpress er et utroligt populært CMS system, der har utroligt mange gode sider, er der selvfølgelig også nogle ulemper ved det populære system. En af de største ulemper er, at Wordpress kræver en del vedligeholdelse, hvis din side fortsat skal være sikker. Det er især vigtigt, at du opdaterer de forskellige plugins, hvis din side skal have det højest mulige sikkerhedsniveau.

Herudover kan en stor mængde udvidelser også tage lidt af brugervenligheden.

Hackerangreb

I og med, at Wordpress er det klart mest benyttede CMS system, så er det også et system, der er meget udsat for angreb fra hackere. Dog skyldes dette ikke, at Wordpress som system er mere udsat end andre systemer.

Det skyldes derimod, at andelen af sider, der bygget op omkring Wordpress, er meget stor. Dermed bliver antallet af wordpress sider, der bliver udsat for hackerangreb, også automatisk stor.

Udvidelser truer enkeltheden

Wordpress er ganske vist notorisk kendt for at være både enkelt og brugervenligt. Dog kan en stor mængde af plugins og udvidelser gøre, at systemet ikke længere er så simpelt. De mange udvidelser og plugins kræver nemlig, at du forstår dem og sætter dig ind i, hvordan de fungerer.

Nogle plugins og udvidelser er selvsagt mere indviklede end andre. Du kan med fordel forsøge dig med nogle af de mere enkle, og derefter prøve kræfter med nogle af dem, der er mere indviklede.

Dog skal det siges, at du langt fra behøver at være professionel og uddannet udvikler for at mestre diverse plugins. Det kræver blot lidt tålmodighed og vilje til at sætte sig ind i tingene.

Dyrt at outsource

Fordi at Wordpress skal opdateres jævnligt, kan det blive en dyr affære at outsource vedligeholdelsen af hjemmesiden. Har du eksempelvist ansat en konsulent, et bureau eller noget tredje til at opdatere og vedligeholde din side, kan det blive en dyr affære.

Står du derimod selv for at vedligeholde siden, behøver du ikke bekymre dig om dette.

Relateret indhold