Vær varsom, når du installerer plugins på din WordPress-side

Vær varsom, når du installerer plugins på din WordPress-side

Hjemmesider Reklame
Billede: rawpixel.com
Skrevet af: Redaktionen

Hvis man ejer en WordPress-side, så har man mulighed for at installere plugins, der kan løse forskellige opgaver. Dette er en stor styrke, da det muliggør, at man kan klare udvikleropgaver uden nødvendigvis at have udviklerkompetencer. Dog er det ikke konsekvensløst at installere plugins. Ens side bliver nemlig langsommere, desto flere plugins man installerer.

WordPress er med afstand det mest populære Content Management System, der findes. Dette skyldes uden tvivl brugervenligheden. Det kræver ikke mange minutter, før man lærer at klare de helt basale ting i systemet, såsom hvordan man opretter nye indlæg og sider samt vælger et tema.

Med WordPress har man mulighed for at installere plugins, der kan løse forskellige udfordringer. Denne mulighed er på mange måder fantastisk, da diverse plugins kan løse opgaver, som egentlig kræver udviklerkompetencer.

Alt er dog ikke rosenrødt, når det kommer til plugins. Der er nemlig stor forskel på kvaliteten af de mange plugins, og sandheden er bare, at et plugin altid vil sløve ens hjemmeside i en eller anden udstrækning. Nogle plugins er værre end andre, mens ens for alle er, at de gør din hjemmesider langsommere.

Derfor skal du være varsom med at installere alt for mange plugins. Nice-to-have-plugins bør du ikke installere. Det er udelukkende need-to-have-plugins, der bør installeres.

Kontrollér jævnligt loadhastigheden for din hjemmeside

Du gør dig selv en kæmpe tjeneste, hvis du undersøger loadhastigheden før og efter installering af et plugin. På den måde opdager du nemlig, hvis et plugin har katastrofale konsekvenser for din hjemmesides loadhastighed.

Der findes en række forskellige gratis værktøjer, der kan vurdere din hjemmesides loadhastighed. Herunder følger vores favoritter:

Hvis det viser sig, at loadhastigheden bliver fuldstændig ødelagt ved installering af et givent plugin, bør du kigge dig om efter et alternativ. Det er nemlig atter en god ting ved WordPress; der findes flere forskellige plugins, der kan løse de samme udfordringer.

Det kan være en jungle at navigere rundt i de mange forskellige plugins, og for menigmand er det nærmest umuligt at skelne skidt fra kanel.

Derfor er stort set alle WordPress-brugere i risikozonen for at installere sløje plugins. Alle bør derfor tage deres sikkerhedsforanstaltninger og altid følge med i, hvorvidt et plugin ødelægger væsentlig mere, end det gavner.

Tak til Moodings

Ovenstående artikel er blevet udarbejdet i samarbejde med Moodings, en af Danmarks førende online møbelforhandlere. Hos Moodings finder du alt fra lækre Normann Copenhagen-sofaer til smukke, stilrene House Doctor-lamper.

Vi takker mange gange for støtten til artiklen. Det er yderst værdsat.

Relateret indhold