Sådan Kommer Du I Gang Med WordPress

Skrevet d. 05. March 2019
Pexels

Står du og mangler en nem, hurtig og gratis hjemmeside? Så kan det være, at Wordpress er løsningen. Der kommer mange valgmuligheder frem, hvis man googler emnet “gratis hjemmeside”. Det kan være svært at vælge og navigere hos de mange udbydere, og man kommer ofte til at betale for ekstra features i sidste ende.

Hvad er WordPress?

WordPress er en opensource software, som man kan bruge til at oprette websider, blogs eller apps. Ifølge deres egen hjemmeside, er 33% af internettets hjemmesider bygget på deres platform, og de er derfor markedsleder inden for området CMS.

Hvad er CMS?

CMS står for Content Management System. Det er et medium, hvor du kan samle og administrere indhold, og i dette tilfælde programmeret i koden PHP.

Man skal dog ikke lade sig skræmme af det tekniske sprog, da hjemmeside-værktøjet er lavet utrolig brugervenligt, og de fleste, der er vant til at bruge internettet, og vil ofre lidt tid foran computeren, kan kreere en flot og individuel hjemmeside.

Hvem bruger WordPress?

En af grundene til, at WordPress har sådan et højt brugerantal er, at de rammer en stor diversitet af mennesker. Brugerne kan være alt fra iværksættere, bloggere eller blot folk, der gerne vil have deres egen hjemmeside til fx hobbyer som fest, musik og billeder. Men det betyder ikke, at det kun er for amatører.

Den kendte sangerinde Katy Perry bruger bl.a. WordPress på sin hjemmeside, og det samme gør sig gældende for store kendte blogs som CNN, New York Times, og en masse andre større virksomheder.

Sådan kommer du i gang

Det nemmeste er at gå ind på deres hjemmeside, og blot følge vejledningerne derfra, men hvad kan man forvente af det?

Som tidligere nævnt, er det gratis at oprette sig som bruger, men vil du have mest muligt ud af programmet, er der en masse betalingsmuligheder. Du har fire valgmuligheder: Gratis, Premium, Business eller eCommerce.

Du kan altid starte med en gratis-udgave og se, hvad der passer bedst til dine behov. Premium-versionen er bedst egnet til freelancere, hvor Business er egnet til virksomheder, og eCommerce er, hvis du vil have dine egen webshop.

Du kan i princippet have oprettet din egen gratis hjemmeside, og lagt den ud på internettet uden omkostninger, inden for en time. Du får et reklame-domæne fra WordPress, men får også mulighed for at købe dit helt eget domæne, hvor du får hjælp til at se, hvad der er ledigt, og hvad de koster at anskaffe.

Da WordPress er et kæmpe online community, er der altid nem hjælp at hente, hvor der er en masse designs og features, som både er gratis, men også tilvalgsmuligheder, hvis du fx vil have hjælp til at få et nyt logo designet.

Mulighederne er mange. Hvis du står og mangler et nyt website, er WordPress et godt sted at starte. Du finder hurtigt ud af om tjenesten passer til dine behov, og der er altid masser af vejledning lige ved hånden.

Tak til Net2Kompagniget
Et stort tak til Net2Kompagniget, der via deres økonomiske støtte har gjort denne artikel mulig. Net2Kompagniet leverer blandt andet montering af vinduer.

Wordpress og Joomla er to af de mest anvendte content management systemer, der findes, når det gælder om at lave hjemmesider. Der er stor forskel på, hvilket CM…
Læs mere
Du behøver hverken være udvikler eller have meget erfaring, hvis du vil lave din egen hjemmeside. Det er blevet utrolig nemt, og der er en mange gratis kurser t…
Læs mere
Når du surfer på internettet, angiver webadressen den lokation, som du befinder dig på. En webadresse kaldes også for en URL adresse. Http(s) er en del af URL’e…
Læs mere
Det er muligt at få en gratis hjemmeside, som benytter sig af wordpress softwaren, men der er mange muligheder, når der skal sættes en pris på WordPress. Omkr…
Læs mere
Internettet kan være svært at forstå, og teknologien har i den grad udviklet sig så hurtigt, at man umulig kan være sikker på alt, hvad der foregår. Hardware er…
Læs mere
Wordpress er ubetinget det mest benyttede CMS system i verdenen. I starten var Wordpress tiltænkt som et CMS system, der mest af alt skulle understøtte blogs. S…
Læs mere
Selvom Wordpress er et utroligt populært CMS system, der har utroligt mange gode sider, er der selvfølgelig også nogle ulemper ved det populære system. En af de…
Læs mere